31 august 2010

Quote of today

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simţi în siguranţă cu o persoană, fără a trebui să-ţi cântăreşti gândurile, nici să-ţi măsori cuvintele."

10 august 2010

Prieten

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Prietenia denumeşte o relaţie cooperativă şi de consolidare între oameni. În acest sens, termenul denumeşte relaţia în care sunt implicate cunoştinţele mutuale, stima, afecţiunea şi respectul, împreună cu un anumit grad de cerere a unor servicii din partea prietenilor în anumite momente de nevoie sau de criză. Prietenii sunt consideraţi a fi bine-veniţi în compania celorlalţi şi vor demonstra loialitate unul celuilalt, câteodată îndreptată către altruism. Gusturile lor sunt de obicei comune, iar astfel pot să împărtăşească aceleaşi activităţi plăcute. De asemenea, vor adopta un comportament de ajutor mutual, cum ar fi administrarea unor sfaturi şi înţelegerea asumării unor greutăţi personale. Un prieten este o persoană care de obicei demonstrează comportamente reciprocative şi reflective. Însă pentru unii, prietenia practică reprezintă încrederea că cineva nu îi va răni.
Valoarea regăsită în prietenii este de obicei rezultatul unui prieten ce demonstrează urmatoarele:
  • tendinţa de a dori tot ce este mai bun pentru cealaltă persoană
  • simpatie şi empatie
  • onestitate, probabil în situaţiile unde este mai dificil pentru ceilalţi să spună adevărul, în special în indicarea defectelor unei alte persoane
  • înţelegerea mutuală
Într-o comparare a relaţiilor personale, prietenia este considerată a fi mult mai apropiată decat asociaţia, deşi in ambele relaţii există anumite grade de intimitate.

08 august 2010

Nevoie

Avem nevoie de prieteni la fel cum avem nevoie de aer, de ploaie, de soare. Avem nevoie de ei la maturitate la fel de mult cum avem si la tinerete. Avem nevoie sa ne racorim sufletul, sa-l incalzim atunci cand ii este frig, alaturi de oameni noi. Dorinta de comunicare, clipe scurte de confesiune... cateva lacrimi in coltul ochilor. De pe urma lor nu devenim nici mai frumosi , nici mai urati, nici mai bogati, nici mai saraci. Putini sunt cei care mai cred in prieteniile adevarate, flori rare pe care le agatam in piept o data in viata si le culegem pentru tot restul vietii. Prietenia este insa sublima pentru ca in ciuda furtunilor din viata noastra prin ea ne daruim, cu funda reala de sinceritate, cu inima larg deschisa. 
Daca vreti sa fiti langa mine, lasati-mi umarul vostru sa ma sprijin, intr-o lume a prieteniei in stare pura, intr-un bland angajament al inimii.

04 august 2010

Morala unui prieten

A fost odata un baiat cu un caracter foarte urat.
Tatal lui i-a dat intr-o zi un saculet cu cuie si i-a spus sa bata cate un cui in usa gradinii de fiecare data cand isi pierde cumpatul si/sau se cearta cu cineva.
In prima zi a batut 37 de cuie in usa.
Saptamanile ce au urmat a invatat sa se controleze si numarul cuielor batute in usa s-a micsorat de la o zi la alta.
Descoperise ca este mult mai usor sa te controlezi decat sa bati cuie intr-o usa.
In sfarsit a sosit ziua in care baiatul nu a mai batut nici un cui in usa.